Početna /
Bungee Fitness Serbia

Bungee Fitness Serbia

Šta je Bungee Fitness?

Bungee Fitness je nova vrsta umetničke i sportske aktivnosti koja se izvodi uz podršku elastičnih traka pričvršćenih za telo preko profesionalnih pojaseva. Elastične trake omogućavaju Vam da se krećete u vazduhu i eksperimentišete sa gravitacijom bez ograničenja. Tokom Bungee Fitness treninga, možete izvoditi pokrete sa većim promenama visinа, fluidnošću i lakoćom nego sa običnim vežbama na parteru. Ponekad ćete se skoro osećati kao da letite. Ova aktivnost pruža odličnu zabavu, izvodi se uz muziku i koreografiju i zahteva značajan napor mišića.

 

Za koga je Bungee Fitness?

Bungee Fitness je novi sport namenjen svima koji vole izazove i žele da iskuse novi način plesa i treninga. Važno je, međutim, naglasiti da je mišićni napor koji ova aktivnost zahteva prilično izazovan, posebno zbog upotrebe pojasa. Trening za ovaj sport zahteva posvećenost sličnu onoj neophodnoj za ples iz vazduha.

 

Bungee Fitness čas

Časovi Bungee Fitness-a su organizovani na isti način kao i uobičajeni trening i časovi plesa, tokom kojih vežbači uče mnogo različitih pokreta. Časovi su podeljeni na plesne vežbe i koreografije koje se smenjuju sa vežbama. Celo telo je uključeno tokom treninga sa dobrim mišićnim naporom. Svaki čas se sastoji prvo od zagrevanja na parteru, dela posvećenog proučavanju pokreta izvođenih u suspenziji sa Bungee-em i završnog dela sa kreiranjem koreografije. Smernice za trajanje časa: 60 minuta ako je nastava uglavnom usmerena na vežbe fitnesa, 75 minuta ako se uglavnom fokusira na vežbe plesa.

 

Kako je nastao Bungee Fitness Serbia?

Bungee Fitness Srbija je osnovan Oktobra 2022 godine. Pre nego što je postao brend, kupljena je prva bungee oprema na Novom Beogradu u teretani Fit Expert koja postoji već 22 godinu i u vlasništvu je Anđelije Radivojević. Anđelija je prepoznala autentičnost i kvalitet bungee treninga i odatle je sve počelo.

Program Bungee Fitness Srbija je rezultat šestomesečnog istraživanja i proučavanja koje je sproveo naš tim. Cilj našeg tima bio je razvoj i definisanje nove patentirane nastavne metode, uz istraživanja inovativnih i izazovnih koreografskih tehnika. Metod se zasniva na specifičnim karakteristikama i različitim veštinama koje ga izdvajaju od ostalih: umetničke i tehničke veštine, muzičko i koreografsko istraživanje, iskustvo kako u svetu fitnesa tako i u svetu plesa. Briga o našim klijentima i njihovim fizičkim potrebama je osnova nastavnog metoda našeg brenda.

Naš cilj je da obučimo instruktore koji dele istu viziju i metodologiju. Fizički trening, vežbanje, ali ne samo to... strast, tehnika, umetnost veštine i koreografsko istraživanje, sve ovo je Bungee Fitness Srbija. Upoznajte naš tim: Anđelija Miletić, Dušica Kovjanić i Violili Granda González.

U izgradnji vizuelnog identita, grafičkih materijala i celokupnog brendinga ovog programa, pomogla nam je agencija za digitalni marketing Dignitive.

 

 

Koji su benefiti Bungee Fitness-a?

 

  • Uvodi vežbače u visok intenzitet kardia u roku od 20 sekundi.
  • Vežbe sa malim opterećenjem sopstvene težine, čuvaju zglobove i poboljšavaju pokretljivost.
  • Sagoreva do 1200 kcal i metabolizam nastavlja proces sagorevanja kalorija naredna 24 časa.
  • Zabavan način da održite formu.
  • Dostupan svim uzrastima i tipovima tela.
  • Časovi teku različitim tempom, što znači da je pogodan za ljude svih uzrasta i raspona težine.
  • Prilagođen je vežbačima različite starosne dobi kao i svim vrstama građe tela.
  • Zabavan način za ples i stvaranje posebnih koreografija.

Zašto Bungee Fitness?

Cilj kursa je da polaznicima pruži adekvatno i sveobuhvatno znanje o disciplini Bungee Fitness Srbija sa posebnim osvrtom na fitnes: kondicionu, funkcionalnu i aerobnu zonu.

Tokom kursa produbićemo znanje funkcionalnog i aerobnog treninga, uz adekvatnu muziku.

Dobićete sve teorijske i praktične preporuke kako biste odmah bili aktivni na svojim časovima Bungee Fitness-a i bili prepoznatljivi po specifičnom, raznovrsnom i zanimljivom znanju koje promovišu profesionalci sa mnogo iskustva u ovoj oblasti.

Kontakt

Pratite na instagramu @bungeefitnesserbia

Za sva pitanja kontaktirajte nas na mail:
Andjelija andjelija.miletic@gmail.com
Dušica kovjanic@hotmail.com
ili putem telefona

telefon

Reč idejnog tvorca

"Kao idejni tvorac Bungee Fitness-a u Srbiji toplo preporučujem ovaj program svima iz sveta fitnesa i rekreacije."

Anđelija Radivojević